Telt

Enmannsteltduken har vært i Forsvarets utrustning i en evighet. Dens millitære navn og nummer er “8340-25-100-0810 Teltduk; enmanns,rombisk, olivgr.”

Duken som måler 320×185 cm, ble først levert i kamuflasje men man gikk etterhvert over til olivengrønn slik den er i dag. Ukjent av hvilken grunn.

Alle HV-ungdommer får utdelt denne teltduken. Dukene kan settes sammen til et telt eller man kan bruke en enkelt duk som enmannstelt. De mest vanlige teltene å kneppe sammen er 5 og 7-duker, men det er bare oppfinnsomheten og praktisk bruk som setter grenser for hvor stort telt man kan lage.

5-dukeren er i utgangspunktet beregnet for fem personer, men det er grei plass til 6-7 personer. Inngangen på 5-dukeren er mellom de to dukene merket med tallet 2. Teltet har tre opphengspunkt, i de to butte hjørnene av enerduken og i hjørnet av enerduken og de to toerdukene.

 

7-dukeren er i utgangspunktet beregnet for sju personer, men det er grei plass til 8-9 personer. Inngangen på 7-dukeren er mellom det ene parret med toerduker, valgfritt hvilke side.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23
Latest Comments
  1. Anonymous
  2. jente27
    • NK Batteri
  3. Morten
    • NK Batteri

Leave a Reply

Your email address will not be published.