Hva er HV-ungdom?

Nov 17th, 2007 | By | Kategori: HV-ungdom i sentrum

Heimevernets ungdomstjenesten er et tilbud til unge gutter og jenter i alderen 16-21 år som ønsker en mer aktiv og allsidig fritid. Dette er et tilbud som har eksistert siden 1950-tallet og kanskje ikke mange kjenner til.

Hensikten med HVU er å kunne tilby ungdom et meningsfylt fritidstilbud. Gi dem et mottilbud til dagens mange inneaktiviteter.

Målet for tjenesten er at ungdom gjennom praktisk tjeneste, fritidsaktiviteter, konkurranser, samlinger og utvekslinger med andre lands ungdommer, skal få kunnskap om Forsvaret i sin alminnelighet og grundig kjennskap til Heimevernet.

Retningslinjene for tjenesten er gitt av Forsvarsdepartementet og Generalinspektøren for Heimevernet (GIHV). På denne eksterne siden (kommer som PDF) finner du HV-ungdommens aktivitetsprogram underskrevet av GIHV.

Det er i dag 94 ungdomsgrupper med til sammen rundt 680 ungdommer rundt om i hele landet. GIHV har som visjon at dette tallet skal øke til 1500 ungdommer i 2008.

Allsidig aktivitet
HV-ungdomstjenesten driver opplæring og aktiviteter innenfor mange områder. Aktiviteter som blir vektlagt er blant annet kart og kompass, sanitet, samband, etablering av forskjellige typer leirer/baser, overleve på og i naturen, sosial- og personlig mestring og ikke minst kameratskap.

Alle er velkommen
Ethvert menneske har en iboende verdi og verdighet, uavhengig av bakgrunn, egenskaper og prestasjoner. Derfor er vi også opptatt av å sikre at alle behandles likeverdig og med respekt, uansett bakgrunn,
kjønn, livssyn, etnisk eller kulturell tilhørighet. Derfor er alle velkommen hos oss.

HVULK
Heimevernsungdommens landskonkurranse (HVULK) arrangeres hvert år ved Heimevernets utdanningssenter Værnes. Dette er en glimrende mulighet til å konkurrere med ungdommer fra hele landet.

Besøk til USA
Det gjeveste tilbudet i HVU er den årlige USA-turen, hvor rundt 60 HV ungdommer fra hele landet får et to-ukers opphold i Minnesota – USA. Dette er en årlig utveksling mellom US National Guard og Heimevernet. Turen til Minnesota er ment som en gullerot for de ungdommene som har vist en spesielt god innsats i tjenesten over tid. I 2009 arrangeres dette for 36 året på rad og er den lengste utvekslingen Norge har hatt med et annet land.

Bli HV Ungdom?
Ønsker du mer informasjon om HV Ungdommen? kontakte oss her

Tags: , , , , , , , , ,

Leave Comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/PRiNZ_BranfordMagazine_latest/branfordmagazine/comments.php on line 77

Er du et menneske, svar ja ja