Tips om turmat

Dec 6th, 2008 | By | Kategori: Diverse

På alle øvelser og tilstelninger i regi av HV-ungdommen vil hver enkelt få tildelt mat, som regel Forsvarets feltrasjon. Man har derfor ikke behov for medbrakt. Men av og til finnes det øvelser hvor det er anledning for litt ekstra hygge.  Eller kanskje du bare skal på skogstur med gode venner? Uansett, her er oppskriftene som setter prikken over i`en.

Feltpannekaker
Fyll opp to halvliterflasker med pannekakepulver (eks. Toro) Merk gjerne av på forhånd hvor mye plass vannet i oppskriften tar i de to flaskene. På den måten slipper du å måle opp når du står ute i skogen. Fyll flaskene med vann rett før du skal spise. Rist flasken og latt den stå i fem minutter. Stek deretter pannekakene. Fyll gjerne pannekakene med ost og bacon, eller nugatti.

Havregrøt
(En porsjon) Fyll en frysepose med 1 ½ dl havregryn. Tilsett sukker, rosiner og kanel. Sett fryseposen oppi kokekaret og fyll deretter opp med 5 dl varmt vann. Ønsker du et kongelig måltid? Tilsett tørmelk etter behov. 

Har du en oppskrift du ønsker å dele? Skriv den inn i kommentarfeltet nederst

Toast
Ostesmørbrød smaker god hjemme på kjøkkenet, men aller best i skogen. Smør ferdig x antall brødskiver med ost og skinke før du drar ut. Fyr opp primus, legg brødskivene i kokekarlokket. Etter ca 4 minutter er toasten ferdig.

Krydderblanding
Fyll opp en filmrullboks (den gode gamle typen, eller noe annet som passer) med ferdig blandet krydder. Dette vil gi ett hvert kjedelig måltid en oppfrisker. Om man begynner å gå lei SR kan man også ta med en hvitløk. Denne deler du opp med hendene i små båter (bare riv fra hverandre). Hver båt er nok til to SR. Bruk en kniv og skjær hvitløksbåten opp i små tynne skiver eller terninger. Vips så har man et herremåltid. Andre kryddertyper tar du med etter ønske og behov. 

Pølser
En pakke med grillpølser kan være kjekt å ha. Grillpølser kan både stekes i kokekarlokket, kokes i kokekaret eller steks på bål (da gjerne sammen med pinnebrød)

Vegetarmiddag/ tilbehør
Fyll opp grønnsaker (broccoli, løk, paprika, blomkål, squars, osv) i aluminiumsfolie. Tilsett krydder (karri) og en dasj smør. Legges på bål/glør ca 15 min. Kan også stekes i kokekarlokket på primus.

Turlapskus
f.eks betasuppe blandet med potetmos oppi kokekar. Tilsett vann etterbehov.

Baktpotet
Pakk potetene inn i folie. Legg deretter potetene inn i glørne på bålet. Dekk til med aske. Fyr på bålet i ca. 30 min. Potetene stekes til de blir myke. Serveres med salt og kryddersmør om du har. Har du glemt folie er det bare å legge potetene rett i glørne på bålet. Skallet blir svidd, men innholdet klarer seg fint. Fremgangsmåten er den samme her også.

Pinnebrød
For to personer (lages hjemme før avmarsj eller i skogen i en liten bolle.)
5 dl mel
En pakke gjær (om du gidder, ikke nødvendig)
En teskje salt
(pizzakrydder eller oregano for litt ekstra luksus)
3 spiseskjeer olje
vann ut deigen etter behov
Pinnebrødet kan stekes over bål på en pinne eller i stekepannen over en primus. Ved pannesteking sørg for å ha litt smør eller matolje i pannen slik at brødet ikke setter seg fast. Sørg for at deigen legges ut i pannen som en vanlig pannekake.

Pinnepølser
Følg oppskriften på pinnebrød ovenfor. Stek pølsene over et bål. Når de har fått en gyldenbrun farge pakk inn pølsene med deigen og stek så dette til brødet er gyldenbrunt og fast.  

Grillet eple
Stikk et eple på en pinne og stek det over bål eller stek det i et kokekarlokk over primus. Strø over litt kanel.

Komablanding
Fyll opp en frysepose med peanøtter, sjokolade og rosiner. En munnfull av dette i ny og ne vil kunne gi deg nye krefter.

Feltpopcorn
Fyll opp bunnen av kokekaret med popcorn, tilsett en liten dasj med smør og strø over litt salt. Sett kokekarlokket over og la den stå over primusen til du ikke hører at det popper lengre.

Tags:

Leave Comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/PRiNZ_BranfordMagazine_latest/branfordmagazine/comments.php on line 77

Er du et menneske, svar ja ja