Knuter

Jun 15th, 2007 | By | Kategori: Diverse

Slippstikk
Når du skal feste tauet enten i teltduken eller i et tre lønner det seg å bruke slippstikk. Det finnes mange versjoner av denne knuten. Den kanskje mest brukte er halvstikk med slipp.Legg merke til på bildet at tampen krysser på “utsiden” når vi legger stikket. Dette gjør at tauet ikke kommer i beknip hvis det er belastning på det når det skal løsnes. Se til at løkken som skal trekkes gjennom øyet er lang nok. Om stikket ikke sitter kan du la tampen krysse på undersiden, altså som et vanlig halvstikk. Tenk i så fall på at det blir mer plundrete å løsne tauet fra treet.


Pålestikk
Pålestikk er kanskje en av verdens mest brukte knuter på sjøen. Stikket sikrer en løkke som ikke sklir, og en fast og stabil løkke som kan brukes til det meste. Pålestikket tåler ekstreme påkjenninger uten å knipe seg fast.
Legg tampen over langtauet og vri fra deg, så kommer øyet av seg selv. Deretter tar du tampen inn i øyet fra undersiden og opp for så å gå rundt før du tar tampen ned i øyet igjen.

Tags: , ,

Leave Comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/PRiNZ_BranfordMagazine_latest/branfordmagazine/comments.php on line 77

Er du et menneske, svar ja ja