Telt
Enmannsteltduken har vært i Forsvarets utrustning i en evighet. Dens millitære navn og nummer er “8340-25-100-0810 Teltduk; enmanns,rombisk, olivgr.”
Duken som måler 320×185 cm, ble først levert i kamuflasje men man gikk etterhvert over til olivengrønn slik den er i dag. Ukjent av hvilken grunn.
Alle HV-ungdommer får utdelt denne teltduken. Dukene kan settes sammen til et telt eller man kan bruke en enkelt duk som enmannstelt. De mest vanlige teltene å kneppe sammen er 5 og 7-duker, men det er bare oppfinnsomheten og praktisk bruk som setter grenser for hvor stort telt man kan lage.
5-dukeren er i utgangspunktet beregnet for fem personer, men det er grei plass til 6-7 personer. Inngangen på 5-dukeren er mellom de to dukene merket med tallet 2. Teltet har tre opphengspunkt, i de to butte hjørnene av enerduken og i hjørnet av enerduken og de to toerdukene.
7-dukeren er i utgangspunktet beregnet for sju personer, men det er grei plass til 8-9 personer. Inngangen på 7-dukeren er mellom det ene parret med toerduker, valgfritt hvilke side.
veldig fint innslag
Hva er vekten til èn slik teltduk? Er det opphengspunkter utenpå duken til tau/snor, eller bruker man stenger? Eventuelt, hva er høyden på en slik stang?
Hei jente27,
Det er 4 opphengspunkter til tau/snor, hvor mange man bruker avhenger av hvilken konstruksjon(les; type telt/hvor mange duker du setter sammen). Det finnes også teltstenger, men de er sjelden i bruk, hver soldat har 2 stk, og man setter evt disse sammen til ønsket høyde på teltet.
Hei.
Synes å huske at vi satt sammen tiduker, kan det stemme? Hvor kan jeg i tilfellet finne en tegning som viser hvordan jeg setter sammen tiduker hvis det finnes ( var i førstegangstjeneste i 2006 så husker ikke heeelt hvordan vi sammen teltet :p ) .
Hei Morten,
10-duker er nok ikke så vanlig, men se UD 6-81-6 side 31 og 32:
Mvh
NK Batteri