Telt

May 15th, 2007 | By | Kategori: Diverse

Enmannsteltduken har vært i Forsvarets utrustning i en evighet. Dens millitære navn og nummer er “8340-25-100-0810 Teltduk; enmanns,rombisk, olivgr.”

Duken som måler 320×185 cm, ble først levert i kamuflasje men man gikk etterhvert over til olivengrønn slik den er i dag. Ukjent av hvilken grunn.

Alle HV-ungdommer får utdelt denne teltduken. Dukene kan settes sammen til et telt eller man kan bruke en enkelt duk som enmannstelt. De mest vanlige teltene å kneppe sammen er 5 og 7-duker, men det er bare oppfinnsomheten og praktisk bruk som setter grenser for hvor stort telt man kan lage.

Teltdukene har en innerside og en utside. Sømmene er vesentlig at er på riktig side slik at vannet renner av uten å trenge inn igjennom sømmer og luker.

Teltet henges opp med fem meterssnøre i opphengspunktene. Man tar den underste dukens tauløkke og tre denne igjennom maljene slik at den kommer opp på oversiden av enerduken. I denne løkken knyter man fast fem meter snøret med en knute med navn “slippstikk” for hurtig å kunne ta ned teltet ved behov. Ingen pinne i løkke etc. Kun slippstikk. Link: Slippstikk

5-dukeren er i utgangspunktet beregnet for fem personer, men det er grei plass til 6-7 personer. Inngangen på 5-dukeren er mellom de to dukene merket med tallet 2. Teltet har tre opphengspunkt, i de to butte hjørnene av enerduken og i hjørnet av enerduken og de to toerdukene.

7-dukeren er i utgangspunktet beregnet for sju personer, men det er grei plass til 8-9 personer. Inngangen på 7-dukeren er mellom det ene parret med toerduker, valgfritt hvilke side. Teltet har fire opphengspunkter, ett i hvert hjørne av enerduken.

Tags: ,

Leave Comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/PRiNZ_BranfordMagazine_latest/branfordmagazine/comments.php on line 77

Er du et menneske, svar ja ja