Dette svarte de

Batterinytt spurte for en tid tilbake leserne om de visste hvem som var dagens forsvarsminister. De aller fleste svarte rett. Men ikke alle. Overraskende mange svarte galt. Riktig svar er naturlig nok Anne-Grete Strøm-Erichsen. Hele  personer 24 av 33 svarte dette. Det utgjør 73 prosent av de som besvarte testen.

Les flere nyheter på Batterinytt

Anne-Grete Strøm-Erichsen har vært forsvarsminister siden 2005. Hun er dermed leder av Forsvarsdepartementet som er et regjeringskontor med ansvar for utforming og iverksetting av norsk sikkerhets- og forsvarspolitikk. Departementet er ansvarlig for overordnet styring og kontroll av underlagte etaters virksomhet. Som en del av den utøvende statsmakt fører Forsvarsdepartementet tilsyn med etatenes virksomhet.

Svært mange svarte også at Sverre Diesen er dagens forsvarsminister. Det er feil, han er forsvarssjef og general av grad. Diesen startet forøvrig sin militære karriere som HV-ungdom. Han ble forsvarssjef i 2005.Det som er greit å huske på er at forsvarsministeren representerer den politiske ledelsen mens forsvarssjefen er øverste leder for den militære organisasjonen.

Også Kristin Krohn Devold fikk noen stemmer. Faktisk stemte 3 personer på henne (9 prosent). Her er det nok etternølerene som har stemt. For Devold var en gang i tiden forsvarsminister. Men det var fra 2001til 2005.

Heldigvis var det ingen som stemte Espen Barth Eide. Han jobber imidlertid i forsvarsdepartementet, men det er som statssekretær og er dermed Anne-Grete Strøm-Erichsens høyre hånd.

Den høyt medieprofilerte Jonas Gahr Støre fikk heller ingen stemmer. Og det er jo like så greit siden han er utenriksminister.

[poll id=”8″]

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23
Latest Comments
  1. hvem, hva, hvor

Leave a Reply

Your email address will not be published.