Jomfrutur for norsk fly

Med forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) om bord, tok det første av Luftforsvarets nye Hercules-fly av for aller første gang fra norsk jord tirsdag. Flyet er det første av i alt fire nye og høyteknologiske transportfly som Regjeringen besluttet å gå til anskaffelse av i fjor. Flyene skal leveres i perioden 2008-2010.

Les flere nyheter på Batterinytt

Både forsvarsministeren, generalinspektøren for Luftforsvaret og sjefen for Forsvarets logistikkorganisasjon var med på jomfruturen. Om vi er heldige er det også disse flyene som vil frakte HV-ungdom til den årlige utvekslingen med USNG i Minnestoa, USA.

Flyet er utstyrt med selvbeskyttelsesutstyr som radarvarsler, missilvarsler og utstyr for avledning av varmesøkende og radarstyrte missiler. Dette vil bidra til større sikkerhet for personellet under operasjoner i risikoområder, ifølge Luftforsvaret.

Operasjoner i nattemørket skal også gå greit med de nye Herculesene. Flyenes cockpit og lasterom er nemlig såkalt «night vision compatible».

Prisen for alle fire flyene er beregnet til rundt 3,5 milliarder kroner.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.