Når du skal inn

I disse dager skal flere tusen ungdommer inn til førstegangstjeneste. Men hva er det som møter dem?

I disse dager er mange på vei til sitt første møte med Forsvaret. For noen er dette skummelt, for andre bare spennende. Men hva er det egentlig som møter dem?

Rekruttskolen er preget av vekselvis teoretisk og praktisk undervisning inne og ute, ikke ulikt HVU tjenesten.

Innenfor hvert fagområde er det fastsatt utdanningsmål og krav til gjennomføringen. Noen av de viktigste fagområdene for alle rekruttskoler er våpentjeneste, stridstekning, enkeltmannsferdigheter, fysisk fostring, SLO og marsjtrening.

I grunnperioden vil du oppleve at disipliner repeteres og repeteres til kanskje det kjedsomlige. Men dette er en viktig del av utdannelsen, og bidrar til at du i en gitt situasjon skal kunne utføre dem uten å tenke over det.

I Hæren gjennomfører du normalt grunnperioden ved den avdelingen du skal tjenestegjøre i.

Les mer om Hærens styrker her.

Sjøforsvaret og Luftforsvaret har felles rekruttskole på KNM Harald Haarfagre på Madla. Varigheten på rekruttskolen er mellom 6 til 8 uker.

Etter dine to første uker av rekruttskolen på Madla, blir det holdt en informasjonsdag der du får et innblikk i hvilke muligheter som finnes under førstegangstjenesten.

Les mer om rekruttskolen på KNM Harald Haarfagre her.

I tillegg til felles rekruttskole for Sjøforsvaret og Luftforsvaret på KNM Harald Haarfagre, har Luftforsvaret to mindre rekruttskoler: Ørland hovedflystasjon og Rekruttskolen Bodø hovedflystasjon.

Les mer om Luftforsvarets rekruttskoler her.

Alle mannskaper som er valgt ut til å tjenestegjøre i Heimevernet blir kalt inn til en 6 måneder lang førstegangstjeneste ved Heimevernets Utdanningssenter Værnes (HVUV).Utdanningen er delt inn i tre faser: fellesutdanning, lagsutdanning og troppsutdanning.

Les mer om tjenestens innhold i Heimevernet her.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.