Alt om Nijmegen

Hvert eneste år samles godt over 40.000 mennesker seg for å delta på en av verdens tøffeste marsjer. På denne siden kan du finne informasjon om selve marsjen, hva du bør og ikke bør gjøre før, under og etter marsjen.

Har du tips eller mener denne siden mangler viktig info? Ta kontakt her:

de Vierdaagse
Nijmegenmarsjen er en fire dager lang marsj som arrangeres hvert år den tredje uken i juli i byen Nijmegen i Nederland. Marsjen er 171 km lang og marsjrutene er lagt i og omkring Nijmegen by. Mange sammenlikner Nijmegenmarsjen med 17. mai her hjemme. Andre vil si at 17.mai stemningen ikke kan måle seg med det man opplever der nede. Det står folk langs hele ruten fra start til mål som synger og heier fram de marsjerende i en helt utrolig stemning som bare må oppleves. Både sivile og militære deltar og til sammen er det rundt 40.000-45.000 deltakere hvert år. I tillegg til alle byens to 200.000 innbyggere kommer det hvert år en halv million mennesker utenbysfra bare for å se på marsjen.

Marsjen har blitt så stor at man var nødt til å opprette en egen militærleier for å huse alle gjestenasjonene. Leir heter Camp Heumensoord og er en midlertidig base som settes opp hvert år. Den ligger rett i utkanten av byen.

Nijmegen 1970-tallet

Rekruttbatterist i Nijmegen en gang på 1970-tallet

Norge har lang tradisjon med deltagelse i marsjen. England, Tyskland og Norge var de første utenlandske nasjoner som var med på marsjen i 1928. Fra Norge deltok den gang Hans Majestet Kongens Garde. Rekruttbatteriet var første ungdomsavdeling som deltok under marsjen.

Ullern Avis 13.august 1976
Ullern Avis 13.august 1976

Utmerkelsen
Etter gjennomført marsj har man gjort seg fortjent til KNBLO-medaljen (også kalt Nijmegenmedaljen). Den deles ut av marsjens arrangører som er KNBLO (De Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding/ Det kongelige nederlandske forbundet for fysisk oppfostring). Medaljen er det eneste utenlandske ferdighetsmerket som er godkjent for bruk på norsk uniform.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23
Latest Comments
  1. bjørn andreassem

Leave a Reply

Your email address will not be published.