Bruk refleks – det er en ordre

I forrige uke ble Forsvarets handlingsplan for trafikksikkerhet lagt frem. Som en av de største aktørene innen trafikkopplæring i landet har Forsvaret et stort ansvar for å sørge for trafikksikkerhet- både i undervisning og i praksis, ute som hjemme. I den anledning minner vi om at samtlige HV-ungdom skal bære refleks, både de med og de uten uniform.

Har du ikke refleks? Meld fra til din lagfører på oppstilling snarest.

Les flere nyheter på Batterinytt

Minner forøvrig om uniformsreglement for Hæren. I del 1- Alminnelige bestemmelser – står det følgende i punkt 53:

Refleksbrikke/refleksbånd
Alt personell skal bruke refleksbånd ved ferdsel på trafikkert vei. Refleksbåndet skal være festet godt synlig på en del av kroppen som normalt vender mot veiens midte.
Ved ferdsel på trafikkert vei i avdelingsforband skal merkingen være lik for avdelingen.

Og så litt fakta og visjoner:
Ungdom mellom 15-19 år er den aldersgruppen som har høyest ulykkesrisiko i trafikken. Hvert år blir om lag 195 ungdommer i denne aldersgruppen drept eller hardt skadd i trafikkulykker. Det er et mål å redusere dette antallet med 25 prosent innen 2010 og halvere antallet innen 2016. For å nå dette målet trenger vi din hjelp.

Mange fotgjengere tror at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem. Men i mørke høst- og vinterkvelder kan det nesten være umulig for bilisten å se fotgjengeren langs veikanten. Spesielt om fotgjengeren bærer uniform eller mørke klær. Ved bruk av refleks reduseres risikoene for å bli påkjørt i mørket med 85 prosent. I tettbygd strøk har en bilist som kjører med nærlys i 50 km/t to sekunder på å oppdage deg og reagere dersom du ikke bruker refleks. Med refleks har bilisten ti sekunder til rådighet, i denne sammenhengen er det et hav av forskjell.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.