RCBACF går som planlagt

RCBACF-utvekslingen 2009 nærmer seg med storskritt. Den 2-11 august gjennomføres utvekslingen med britiske RCBACF til tross for svineinfluensaspredning.

Forsvaret følger primært de råd og retningslinjer som gjelder for resten av samfunnet, slik de fremkommer hos Nasjonalt folkehelseinstitutt, og ser ingen grunn til å etablere strengere regler for reisevirksomhet enn de anbefalinger som til enhver tid gjelder. Siden det ikke er sendt ut anbefalinger fra norske myndigheter om å unngå England som reisemål per dags dato, går utvekslingen som planlagt.

Les mer hos Nasjonalt folkehelseinstitutt

Symptomer
Om du allikevel skulle være så uheldig å bli smittet er det greit å vite hva som skjer. Symptomer på influensa A(H1N1) er som ved vanlig sesonginfluensa, dvs. feber (mer enn 38 grader), kroppsverk, hodepine, nedsatt allmenntilstand, hoste, sår hals og evt. også diaré. Ved lungebetennelse kan sting i brystet og/eller pusteproblemer komme i tillegg.

Tiden fra smitte til en blir syk av influensa er vanligvis kort, omtrent 2 dager. De færreste blir syke senere enn 7 dager etter smitte. I praksis er en bare smittsom etter at symptomene har utviklet seg. Den som er syk er vanligvis smitteførende i opptil en uke. Friske nærkontakter til en influensasyk trenger ikke frykte at de kan bringe smitten videre. De kan derfor leve som normalt, men anbefales å være nøye med håndhygiene.

Slik unngår du smitte:

  • Unngå nærkontakt med syke mennesker.
  • Vask hendene ofte med såpe og vann. Bruk av desinfeksjonssprit for håndhygiene er et godt alternativ til vask.
  • Ved hoste og nysing, bruk papirlommetørklær som kastes etter bruk. Vask så hendene.
  • Ved sykdom, bli hjemme eller på hotellet og kontakt lokal helsetjeneste per telefon.
  • Smitten overføres ikke med mat eller drikke, heller ikke svinekjøtt.

Det europeiske smitteverninstituttet, ECDC, har så langt registrert 19.404 bekreftede smittetilfeller i Europa (EU og EFTA-land). På verdensbasis er det registrert 151.656 smittetilfeller.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.