En ærverdig jubilant

Rekruttbatteriet har produsert fremtidige ledere i alle år. Nå fyller avdelingen 50 år.Lørdag var nesten 90 gamle og unge heimevernsfolk samlet til fest på befalsmessen i Gardeleieren på Huseby. Nye og gamle rekruttbatterister feiret avdelingens 50 års jubileumet.

Avdelingen er Norges eldste ungdomsgruppe, og så dagens lys for første gangen februardag i 1957. Siden den gang har mer enn 1500 Oslo og Bærums-ungdom tjenestegjort ved avdelingen. Ungdom fra alle periodene fra 1957 frem til i dag var representert på festen.

Festen begynte med en rask gjennomgang av hvordan dagens tjeneste blir gjennomført. Til store overraskelse for mange av den eldre garde som tjenestegjorde rett etter krigen, den gangen var nemmelig reglene og retningslinjene for tjeneste så vidt kommet på plass.

Etter demoen gikk turen til befalsmessen på Huseby leir hvor de feststemte deltakerne inntok en bedre middag. Etter middag ble det servert forfriskende drikke i baren.

Gjennom hele kvelde kunne både gamle og unge mimre om den fine tiden de hadde i Rekruttbatteriet. Avdelingen har gjennom sine 50 år huset både rørleggersønner og shipsredersønner, og har vært en foregangsavdeling for kvinner i Forsvaret.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.