Flyet har landet

Etter en 11 timer land flytur inklusiv mellomlanding landet vi endelig i Minnesota. Leiren Camp Ripley ligger i idylliske omgivelser i midten av delstaten Minnesota like utenfor byen Little Falls. Helt siden 1970-tallet har norske HV-ungdom tatt turen over til Camp Ripley for å bli bedre kjent med det amerikanske heimevernet. Det hele begynte som et utvekslingsprogrammet mellom Minnesota National Guard og Heimevernet i februar 1974. Siden den gang har over 3000 tusen HV-ungdom besøkt leieren.

Les flere nyheter på Batterinytt

Helt siden 1848 har det vært militær aktivitet i området rundt Camp Ripley. Det hele begynte som en utpost med et fort som skulle beskytte nybyggerne mot Sioux og Chippewaindianerne og herjende bander. Fortet ble oppkalt etter krigshelten Brigadier General Eleazar W. Ripley som gjorde seg bemerket under den så kalte 1812-krigen.

Land of 10.000 Lakes
Minnesota er en delstat i USA. Den ligger i Midtvesten og har grense mot Wisconsin i øst, Iowa i sør, Sør-Dakota og Nord-Dakota i vest og mot Canada i nord. Den har tilnavnene The North Star State, The Land of 10.000 Lakes og The Gopher State. Hovedstaden heter Saint Paul. Det bor litt over fem millioner mennesker i Minnesota hvorav omtrent halvparten bor i tvillingbyene Minneapolis og Saint Paul.

Her kan du lese de offisielle reisebrevene fra utvekslingen.

Klima
Minnesota er et bølgende sletteland som ligger i gjennomsnitt ca. 300 meter over havet. Den er en utpreget jordbrukstat og har et innlandsklima med varme somre og kalde, nedbørsfattige vintre. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 20 grader mens den om vinteren kryper ned til minus 11 grader i snitt.

Les også:

Utvekslingen i gang

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.