Ser du etter stjernene?

Søknadsfristen for befalskolene er snart ute. Hva skal du gjøre til sommeren?Befalsskole er Forsvarets grunnleggende lederutdanning. Formen på utdanningen og varigheten varierer ved de forskjellige skolene. Det vanligste løpet er ett år som befalselev og ett praksisår som befal.

Søknadsfristen for befalskolene er 15. april.

Alle som har generell studiekompetanse kan søke seg inn på en av befalsskolene. Noen skoler og linjer har spesielle opptakskrav. Det står beskrevet der det gjelder.

Det er ikke et krav om at du har gjennomført førstegangstjeneste for å søke deg inn på en befalsskole. Dersom du har gjennomført hele eller deler av førstegangstjenesten, er det heller ingen hindring for å søke om opptak til befalsskolen.

Hæren, Sjøforsvaret, Luftforsvaret og Heimevernet har egne befalsskoler. I tillegg finnes det befalsskoler som er felles for hele Forsvaret. Disse er Forsvarets tekniske befalsskole, Forsvarets skole i etterretning og språk, Forsvarets militærpolitiskole og Forsvarets datautdanning.

Det første året på befalsskolen får du godkjent som førstegangstjeneste hvis du ikke har avtjent denne.

Husk at du får poeng for å ha vært HV-ungdom.

Befalsskolen for Sjøforsvaret
Luftforsvarets flygeskole
Luftforsvarets befalsskole
Heimevernets befalsskole
Befalsskolen for etterretning og språk
Forsvarets tekniske befalsskole
Forsvarets Ingeniørhøgskole
Lærlingbefal
Krigsskole
Luftforsvarets flygeskole

Du kan også ta kontakt med Forsvarets responssenter på telefon 810 00 222.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.