Tre av fire trives

Nye venner og godt samhold gjør førstegangstjenesten til et trivelig år, mener de vernepliktige. Men kjedelige arbeidsoppgaver bremser for den fullkomne lykke, melder Forsvarets mediesenter.

Les flere nyheter på Batterinytt

Det er med andre ord lite nytt å spore i vernepliktsundersøkelsen 2008. Hele 74 prosent sier at de trives ganske eller veldig godt i tjenesten. Det er 10 prosent flere enn i fjor. Nye venner og godt samhold er det som gjør året i grønt verdt å gjennomføre skal man tro de vernepliktige. På spørsmål om hva som er verst, svarer 37 prosent kjedelige arbeidsoppgaver. Heller ikke her byr undersøkelsen på noen store overraskelser. De aller fleste har vel hørt skrekkhistorier fra venner og bekjente som tilbrakte året i grønt langt vekk fra sivilasjonen og mot deres egen vilje. Slikt vil det også være fremover selv om Forsvaret nå har  blitt flinkere til å plassere folk der de faktisk ønsker å havne.

Les også: Derfor velger de HVU

Undersøkelsen viser også at en del vernepliktige mangler tilstrekkelig kjennskap til Forsvarets virksomhet og mål. Omtrent halvparten av de spurte sier de er fornøyde med oppgavene de får tildelt, men bare 40 prosent synes disse oppgavene er meningsfulle. Her har befalkorpset de senere år blitt langt flinkere til å legge opp meningsfulle dager for de vernepliktige. Allikevel ser det ut til at man fortsatt har et stykke å gå.

Les også: Hva er HV-ungdom?

Jevnt over er likevel resultatene i undersøkelsen lystig lesning. Mer enn 60 prosent av de vernepliktige sier de har et positivt inntrykk av Forsvaret etter at de startet i tjenesten. Det er en økning på omtrent ti prosent fra i fjor. Blant de som svarte mener 59 prosent at de helt klart ville tatt førstegangstjenesten om den var frivillig.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23
Latest Comments
  1. Dimme

Leave a Reply

Your email address will not be published.