Minnet de falne

Forsvarets minnedag ble avholdt for andre året på rad søndag. Gjennom minnedagen hedres de som har ofret liv og helse i Forsvarets tjeneste. Det melder Forsvarets mediesenter.

Feltprost Alf Petter Hagesæther forklarer viktigheten av en slik markering.

– Det handler om at Forsvaret viser respekt og anerkjennelse overfor de som har betalt en svært høy pris for å forsvare konge og fedreland, sier Hagesæther til Forsvarets mediesenter.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen la ned krans ved minnesmerket over Forsvarets falne soldater i internasjonale operasjoner. Forsvarssjef Sverre Diesen holdt en minnetale, hvor han blant annet tok for seg situasjonen i Forsvaret i dag. Les hele talen her.

Mens minnedagen fikk bred pressedekning i fjor var det nesten ingen som dekket årets seremoni. Mye av årsaken kan være at en norsk soldat omkom og en annen ble hardt skadet bare dager før fjorårets seremoni.

Tre norske soldater har så langt mistet livet i fredens tjeneste i Afghanistan. I dag tjenestegjør over 500 nordmenn i landet.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.