Internøvelse i Oslo

Internøvelse i Oslo-marka.

Øvelse Løvfall

 

 

Den 17-19 oktober ble det gjennomført internøvelse for Rek.btt. Den ble arrangert i naturskjønne omgivelser i Sørkedalen. Bare sju ungdommer møtte, men øvelsen ble allikevel en skusess.

Laget fikk utlevert nødvendig utstyr til øvelsen, men matrasjoner ble lovet på et senere tidspunkt. Laget fikk i tillegg en mystisk pakke som skulle brukes til et oppdrag senere i helgen. Ungdommen skulle bare visst hva den inneholdt. En pose seigmenn, 200 gram sjokolade, to brød og 1.5 liter cola…

Oppdraget bestod i å ta seg fra Skansebakken innerst i Sørkedalen og over Mærraskolten? og ned til demningen ved Triungsvann. Dette er et naturreservat så derfor er dette et ganske tilgrodd vann med dårlige op muligheter når man skal overvåke både demning og veien på den andre siden av vannet. Laget meldte seg fremme ved meldelinjene slik de skulle til noenlunde beregnet tid. I mellomtiden hadde befalet kommet opp til vannet og hadde påbegynt skuespillet ved Fossum.

Etter endel frem og tilbake rundt vannet så fant laget en fin plass hvor de så det meste av oppdragets mål og rapporterte flittig inn aktiviteten på målet.

Tidlig lørdag morgen skulle laget ned til demningen for å inspisere. Deretter skulle laget møte “kjentmann” for å gi opplysninger og levere den mystiske pakken. Kjentmann var blitt skadet i mellomtiden og trengte hjelp for å komme seg ut av området så det ble laget en båre for å transportere kjentmann ned til Aborvann.
Etter sanitetsmomentet ble laget beordret opp til campingsted for å rydde området. Tilbake ved aborvann ble det iverksatt etablering av leir med gapahuk og bål, samt fisking etter mat ble iverksatt. Lite viste ungdommen at det lå fire kilo pølser i en av befalets sekker. Fem SMÅ fisk etterpå kom mørket og regnet. Fisken ble stekt på bålet og mettet vel egentlig ingen. Og så kom pølsefesten og stemningen, som hadde vært rimelig laber. Mette og gode ble det en tidlig kveld og en god natts søvn foran bålet.

Etter søndagens frokost ble leiren ryddet og laget satte kursen mot Sørkedalen (ved Wyllerløypa) for å se ut OP-posisjoner om man skulle overvåke Sørkedalsveien og parkeringsplassen i tilknyttning. Laget fant en fin OP-posisjon og etablerte telt i tilknyttning til denne.

Som en avsluttning på øvelsen ble det felles tur til Tex burger før utstyr ble levert inn og hver dro til sitt.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.