Forsvarets minnedag

Forsvarets minnedag er en etablert tradisjon og en årlig markering for å hedre, støtte og gi trøst til de nærmeste pårørende etter norske soldater som har omkommet det siste året i Forsvarets tjeneste – under trening, øving, og i operasjoner i Norge og i utlandet.

Hovedmarkeringen er lagt til Akershus festning søndag 7. november og starter med kransenedleggelse i minnelunden kl. 10.30. Arrangementet fortsetter deretter med en minnegudstjeneste i Akershus slottskirke.

Arrangementet er åpent for alle og HV-ungdom oppfordres til å delta for å få en bedre forståelse av alle aspektene rundt det å jobbe i Forsvaret.

Markeringen ble arrangert for første gang på Akershus festning søndag 11. november 2007. Forsvaret har bestemt at en slik minnemarkering skal arrangeres i november hvert år. Alle Forsvarets avdelinger – både hjemme og i utlandet – skal markere minnedagen med et eget arrangement eller i forbindelse med oppstilling eller annen, lokal markering. Hovedmarkeringen foregår alltid på Akershus festning.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.