Slik opplevde de USA

Etter nesten to uker i USA var det duket for avskjed med Camp Ripley. Her kan du lese om hva HV-ungdommen har vært igjennom.

Les flere nyheter på Batterinytt

Helikopter, ski og utendørs overnatting
På utvekslingens fjerde dag ble ungdommene fraktet i CH-47 Chinook helikopter ut i øvingsfeltet. Vel fremme ventet bygging av improviserte bivuakker, skigåing, våpenopplæring og skiskyting.

Det norske flagget vaier over Camp Ripley
Etter en lang dags reise og en kort natts søvn er 115 HV-ungdom og befal klare for to begivenhetsrike uker i Minnesota. Den 37. utvekslingen mellom norske og amerikanske soldater er i gang.

– If you don’t want him – I’ll sure take him
Heimevernet satser på ungdommen og er overbevist om at satsingen i lengden betaler seg. Både i form av rekruttering og gode relasjoner til en viktig aliert. Torsdag reiste en gruppe fra HV til Minnesota og den årlige utvekslingen.

Buddy weekend – innblikk i amerikans kultur
Etter noen dager i felten skulle vi endelig få litt sivil fritid sammen med en amerikansk familie. Jeg og makkeren min bodde hos familien Christensen i Browerville, et lite sted med 800 innbyggere et lite stykke nord for Camp Ripley.

Avskjed med Minnesota
Etter nesten to uker i USA var det duket for avskjedsbankett i Camp Ripley. Premier, bunader, gaver og taler var tilbehør til den klassiske amerikanske kalkunmiddagen.

Toppmøte i Washington
I forbindelse med Heimevernets årlige utveksling med US National Guard møtte stabssjef i Heimevernsstaben, flaggkommandør Ketil Olsen, representanter fra US National Guard Readiness Center i Washington DC.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.