Sommercamp 2007 nærmer seg

Snart reiser HV-ungdommen til England for å møte likesinnede.I slutten av juni reiser over 20 ungdommer og tre befal fra HV-02 til England for å delta på Royal County of Berkshire Army Cadet Force (RCBACF) sin årlige sommer leier. Ungdommene vil være borte fra 29.juli til 10 august.

Sommerleieren holdes i år ved Deverell Barracks i Ripon treningsområde i North Yorkshire.

Utvekslingen med brittene har pågått siden 1992, og begynte som en utvekslingen mellom HV-ungdom fra Storbritannia og Akershus HV-distrikt 04. Etter at HV-04 ble nedlagt er det nå Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02 som har overtatt ansvaret for utvekslingen.

Mens norsk HV ungdom er mellom 15 ½ og 19 år er RCBACF åpen for ungdom mellom 12 og 18 ¾ år. Britene trener på mye av det samme som våre HV ungdom gjør, men de har en langt friere opplæring på de feltfaglige aktivitetene.

Til tross for at likhetene er mange mellom de norske heimevernsungdommene og det britiske kadettene er allikevel forskjellene store.

Bare innen den britiske Army Cadet Force-organisasjonen finnes det mer enn 44.000 aktive ungdom fordel på rundt 1700 avdelinger. Og som om ikke det er nok, har både sjø- og luftgrenene svært mange ungdommer under sin kommando.

Dette står til skarp kontrast til våre beskjedene 1500 ungdommer fordelt på 94 ungdomsavdeling rundt om i vårt langstrakte land.

Redaksjonen kan garantere at denne sommerleieren blir et minne for livet, og ønsker alle reisende en god tur, spesielt de tre som representerer vår egen avdeling Rekruttbatteriet Frogner.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.