USA- Utvekslingen er i gang

Gjennom to intensive uker skal norske heimevernsungdommer og soldater fra Heimevernets innsatsstyrker se nærmere på sin søsterorganisasjon i USA. Det er klart for utveksling 2009. 115 ungdommer og befal fra innsatsstyrken reiser denne gangen over.

Les flere nyheter på Batterinytt

Målet med utvekslingen er militærfaglig erfaringsutveksling og et kulturelt møte med det “Norske USA”. Den 36. årlige utvekslingen mellom HV og US National Guard står nemelig for tur.

Her kan du lese de offisielle reisebrevene fra utvekslingen.

Ungdommene som er med på turen skal ta del i mange aktiviteter. De skal lære å bruke amerikansk vinterutrustning, delta på vintertrening og være med på en to-dagers feltøvelse. Det blir skyting med amerikanske våpen, skiskyting, besøk til et av landets største kjøpesenter, og en buddy weekend hvor de skal bo hos en amerikansk vertsfamilie.

Les alt om utvekslingen 2008.

Men før ungdommene kommer så langt skal de gjennom et firedagers innrykkprogram på Værnes. Der skal de igjennom blant annet mottak og registrering, mønstring, fotografering, og legesjekk. Det blir også tid til litt åndelig påfyll i feltprestens time. Deretter går turen over til USA.

Redaksjonen i Batterinytt vil prøve å holde deg oppdatert gjennom hele utvekslingen så fremt ikke nettet streiker.

Tags:
Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.