Øvelse Vinterdrill 2007

Årets lengste øvelse er over.

Den 16-20 februar var det tid for øvelse Vinterdrill. Denne øvelsen var lengre enn vi er vant med, så det var 21 spente ungdommer som ble busset opp til Heistadmoen hvor øvelsen skulle finne sted.Vel fremme var det etter inndeling av lag, utdeling av pulk fylt med diverse lagsutstyr, samt ekstra varme klær til alle mann, mens vi startet å kneppe sjudukeren og gjøre klart utstyret til neste dag.

Klokken elleve var det rosignal og vi sov inne på kaserne denne første natten.

Etter frokost og oppstiling lørdag morgen, var det av gårde til en 30-metersbane hvor det var utdeling av våpen og innskyting før vi marsjerte avsted til den elektroniske 200-metersbanen hvor det ble merkeskyting.

Etter lunsj var det tilbake i leiren for våpenpuss, samt preparering av Nato-plank.

I løpet av dagen hadde vi vært igjennom leksjoner i vintersanitet og bivuakk-tjeneste, og fikk vite at vi skulle ha leksjon i etterretning, noe som viste seg å være film type komedie allá monty python. Etter endt leksjon var det nok en natt på brakka.

Søndag morgen var det tilpassing av Nato-plank før vi skulle av gårde for å prøve disse fram til lunsj. Så var det å feste ski på pakning, før vi marsjerte av gårde til skytebanen for å skyte litt mer.

Da det var folk som skulle på jobb og liknende på mandagen var det ett lag som dro hjem, så det var bare tre lag som satte opp hver sin sju-duker.

Utover kvelden ble det hyggestund med bål, pølse og burger-grilling under en fantastisk stjernehimmel, før det bar inn i teltene.

Mandag var det riving av telt som stod på planen før vi gikk til ett nytt område hvor vi brukte mesteparten av dagen på å opprette en gapahuk kun avbrutt av en tur på skytebanen og en runde i beltevogn. Natten ble tilbrakt i gapahukene med bål i front.

Tirsdag var det riving av leir, og marsj ned til leiren hvor vi hadde utstyrs-puss før det var buss til Lutvann, og videre derfra var det naturligvis en saftig texburger som avsluttet det hele.

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/2/d/rekruttbatteriet.com/httpd.www/wp-content/themes/portal/single.php on line 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.